top of page
GDD_3661.jpg

Кремена Чорбаджийска

Аз съм, това което искам да виждам в света.

По професия съм дипломиран магистър психолог консултант- психотерапевт

Основно психология завърших в „Софийски Университет-Климент Охридски“,Позитивна психотерапия във „Варненски Медицински  Университет Когнитивно поведенческа психотерапия в Пловдивски Университет-‚“Паисий Хилендарски“,Консултативна когнитивна психотерапия във ВУ“ Черноризец Храбър“.Множество специализации и психосексология  при Румен Бостанджиев. Имам и педагогическо магистър образование, което много ми помага при групови  динамики и организация на хора

. От 1994г. до сега надграждам над образованието си. Вече 24г. практикувам психотерапия. Метафорично се възприемам, като „първият пластичен хирург на душата”, знам че такова понятие няма. Но бих искала да го изобретя и използвам, с цел по- образна представа за това което правя. Може да звучи силно и твърдо, но моето преживяване, като “мисия” и роля е точно такова. Трансформацията на дефицити и травматични преживявания в пълноценен и стойностен живот внедрени в Душата, са като” ментална хирургия”, на ниво - Себе си, светът и другите.

Аз зная как и помагам да откриеш за себе си най - полезния начин за да интегрираш смелостта, свободата и успехите в изобилието от умения способности и възможности. Това си е изкуство. Зная как да те провокирам за да заявиш себе си , като един пълноценен човек, който уважава и зачита Живота. Можеш да се научиш да приемаш  изобилията му от всякакъв вид предизвикателства и да се наслаждаваш на своите забавни и удовлетворителни дни което е  ПРИКЛЮЧЕНИЕ!

Моят принос и служене към хората е в областта на психичното здраве. Правя го отговорно и професионално, с творчество и дисциплина. Умея да вдъхновявам всеки, който е тръгнал по пътя на личностното си израстване и трансформация. В подкрепа съм на хората, когато преодоляват кризи или преподреждат приоритетите си.

Вдъхновява ме смисълът на Живота и това умение зная как да го предам. Усвоих стъпките на любовта и живота, и ги предавам практикувайки. Фасилитирам и подкрепям през техники и стратегии за справяне с различни личностови разстройства. Клиентите ми търсят личен баланс, мир и хармония между духовност и практичност.

Често искат да:

  • Очертаят личните си цели и посока.

  • Да усвоят самомотивирането и увереността

  • Да се справят с кризи или житейски несгоди и психична болка

  • Да преодолеят невротични депресивни състояния

  • Да трансформират страхово - тревожни или гневно - агресивни нагласи, както и тревожно личностни разстройства и начини за преодоляването им пост –травматични стресови състояния ПТСР.

  • Искат да са здрави щастливи и успешни.

Терапията подкрепя и облекчава състоянието на хора с обсесивно-компулсивно личностово разстройство или панически атаки

  • След родилна депресия

  • След хирургични интервенции,

  • In vitro, Диабет,

  • Натрапчиви и фобийни състояния

  • Незрял емоционален интелект.

В помощ съм на семейства за осъзнаване на важността от самостоятелност и преодоляване на психосоматични състояния . Стрес, бърнаут, траур или загуба, ненасилствено общуване. Терапията помага на хората да са в ментално и емоционално удовлетворение и разкрива още повече възможности за личността.

С мен хората усвояват умението да се наслаждават на труда си и да се забавляват.

Експериментират през терапевтични задачи и придобиват опитност, водят пълноценен живот.

Предлагам разнообразие от техники за пълноценно общуване, най- вече ненасилствено общуване. Във фамилна терапия давам възможност на ниво семейство или екип да се справят с конфликтни ситуации и да могат да презентират себе си, по начин който хората се чувстват: ПРИЕТИ, ОБИЧАНИ И РАЗБИРАНИ. Терапевтичният процес води ди удовлетворяване на потребностите и от двете страни, като намираме, решение на проблема заедно.

ЕТО КАК СОЦИАЛИЗИРАМ РОЛЯТА НА „Пластичният психичен хирург на Душата.”

На ниво - социална адаптивност предлагам работа с утвърждаването на себе си, като важно и отговорно мотивиране на личността в глобален аспект.

През терапевтични практики и стратегии за справяне със смущаващи чувства и негативни вътрешни деструктивни диалози клиентите придобиват умение да релаксират и с медитативни техники да балансират нивото на СРТРЕС.

Резултатът е спокойствие увереност в силите си и реална преценка на личните си възможности. Това надграждане над физическата и психическата УСТОЙЧИВОСТ в ежедневието води до „дозиран” стрес и умора.Заедно се учим да разпределяме енергията до края на деня. Всичко което ви изброих накратко допринася клиентите да създават нови реалности, които искат да обитават пълноценно.

Професионален път

1995г.  Сложих основите на моята професия в СУ."Климент Охридски"- София с Професор Д-р Ангушев и Ем. Алексиева
1999г. В Пловдивски Университет"Паисий Хилендарски" учих - Приложна психология, Невропсихология и Психотерапия. Усвоих методите на сугестивна и поведенческа психотерапия, с любимите ми професори Д-р Сапарев, Д-р Роглев, Д-р Байкушев и Румен Стаматов...
2002г.  Медицински Университет във Варна катедра по психиатрия и медицинска психология с помощта на Професорите: Д-р Ив. Бончева, Арно Ремерс и Песешкян усвоих Позитивна психотерапия, където инструментариума е необятно голям. Терапията е в помощ на  пренос и контрапренос,  кризисна интервенция, съпротиви, панически и други личностни разстройства, самопомощ работа с тестове и експертизи с  WIPFF , страховотревожни , гневно афективни и невротични състояния.
2008г.  Добавих умение за кариерно консултиране GCDF - кариерен консултант. Паралелно усвоих методите на детска психотерапия. Много ми помогнаха 18-те години работа , като начален учител в училище .Помогна ми педагогиката , която завърших 1994г в СУ. "Климент Охридски".2008г. Станах член на Дружеството на Психолозите в България С Д-р Пламен Димитров Преминах групи за личен опит през Позитивна и Когнитивна психотерапия. Имах щастието да премина и през семинарите Инсайт 1,2,3,4, за личностно израстване и развитие. С Матю Молич-2007г.; Браян Дикънсън-2006г. ; Питър Фелсман- 2008г. ; Василию Христу от Гърция - 2009г. а 2013 защитих четвъртият с Джой Хаббарт. Тези обучения ми помогнаха в работата ми в група и с групи. Имаше период в който бях под супервизия Когнитивно- поведенческата терапия и възможност да специализирам Фамилна терапия с клиничният психолог от Лондонски тръст - Клариса Великова.
2011г. Специализирах детска терапия в четири модула.
2011г. придобих магистърска степен в психологичното консултиране във Варненски Университет "Черноризец Храбър"Знанията ми предадоха прекрасните Професори Д-р Поли Петкова, Д-р Краси Иванов, Д-р Меги Кръстева, Д-р Ирина Лазарова, Д-р Валери Стоянов, Д-р Петър Василев и още много други.....
Специализирах в когнитивно поведенческа терапия парадигми във фамилна терапия под ръководството на Франк Датилио и Пост травматични разстройства с Марко Джанини
2013г. Специализирах психодиагностика и динамично интервю, консултиране на невротични, поведенчески и личностови разстройства в социалната адаптация на деца , семейства и индивиди.
2015г. Специализирах с Д-р. Румен Бостанджиев психодрама и психосексoлогия .
2021г. В центъра за продължаващо обучение придобих умението да работя с методите на Фокусирана към Решения Терапия - по методиката на Стив Дешейзър.

bottom of page